Categorieën

close #design
close #development
close #company news
close #product strategy
close #project management

Categorieën

close #design
close #development
close #company news
close #product strategy
close #project management
>
Agile of traditioneel? De juiste teamstructuur om software te ontwikkelen

#development #project management

Agile of traditioneel? De juiste teamstructuur om software te ontwikkelen Agile of traditioneel? De juiste teamstructuur om software te ontwikkelen

Het ontwikkelen van software is een complex proces dat een verscheidenheid aan vaardigheden vereist. Om dit te doen, kunnen organisaties de traditionele of de Agile-benadering gebruiken om een softwareontwikkelingsteam te vormen. Ongeacht de gekozen aanpak, het uiteindelijke doel is om softwareapplicaties te ontwikkelen die efficiënt, veilig en gebruiksvriendelijk zijn. Bij Enkonix zijn we er trots op dat we meerdere organisaties hebben geholpen als vertrouwde leverancier voor softwareontwikkeling. Terwijl we werken als het verlengde van deze organisaties, doen we al het vereiste werk om het juiste team te vormen, de juiste methodologieën te volgen en ons aan de beleidsnormen te houden.

Clock 15 minuten Blijf lezen >
Pavel Gorbachenko Co-Founder, CEO
Het opschalen van een startup. De Definitieve Gids

#product strategy #project management

Het opschalen van een startup. De Definitieve Gids Het opschalen van een startup. De Definitieve Gids

Een van de belangrijkste factoren voor het succesvol opzetten van een bedrijf is het vormen van een team van efficiënte professionals die experts zijn in hun eigen domein. Een organisatie bereidt zich voor op het opschalen door goed te plannen en mogelijke uitkomsten in kaart te brengen. Door goed te plannen bereid je je voor op mogelijke problemen en voorzorgsmaatregelen die genomen moeten worden wanneer zich tijdens het opschalen onverwachte situaties voordoen. Wanneer een organisatie op het verkeerde moment besluit op te schalen, kan dit leiden tot ernstigere problemen die niet alleen de bestaande processen beïnvloeden, maar ook succes op de langere termijn kunnen ondermijnen. Zonder de juiste begeleiding zie je vaak dat organisaties te vroeg beginnen met opschalen of de verkeerde strategie kiezen die leidt tot negatieve resultaten.

Clock 12 minuten Blijf lezen >
Sophie Kleshchuk Head of Business Development and Marketing
Specificatie van softwarevereisten schrijven (SRS document)

#design

Specificatie van softwarevereisten schrijven (SRS document) Specificatie van softwarevereisten schrijven (SRS document)

Het SRS document (Software Requirements Specification) stelt de basis vast voor het softwareontwikkelingsproject dat de instructies bevat voor alle teams die bij het project betrokken zijn. Het document met de specificatie van de softwarevereisten bevat belangrijke criteria voor alle teams en zorgt voor een consistentie en gemeenschappelijke einddoelen, die essentieel zijn voor het succes van projecten. Een document hebben dat alle stakeholders begrijpen en precies hetzelfde beeld van de vereisten hebben, is het doel van de SRS. Alle stakeholders moeten de SRS grondig doorlezen als een formeel acceptatieproces voordat het ontwikkelingswerk begint.

Clock 8 minuten Blijf lezen >
Pavel Gorbachenko Co-Founder, CEO
De 5 fasen van de levenscyclus van projectmanagement voor succesvolle projecten

#product strategy #project management

De 5 fasen van de levenscyclus van projectmanagement voor succesvolle projecten De 5 fasen van de levenscyclus van projectmanagement voor succesvolle projecten

De levenscyclus van projectmanagement kent vijf hoofdfasen. Dit zijn projectinitiatie, projectplanning, projectuitvoering, projectbewaking en -controle en projectafsluiting. Planning is het allerbelangrijkste in de levenscyclus van een project. De projectmanager houdt de deliverables en milestones bij om ervoor te zorgen dat het project volgens plan verloopt. Als er iets niet in orde is, zal de projectmanager stappen moeten ondernemen om dit in goede banen te leiden. Ook hebben teamleden begeleiding nodig over het gewenste kwaliteitsniveau en het acceptatieplan. Dit helpt ervoor te zorgen dat aan de normen wordt voldaan. Inzicht in wat er gebeurt in de verschillende fasen van de projectlevenscyclus versoepelt de doorloop van projecten.

Clock 8 minuten Blijf lezen >
Pavel Gorbachenko Co-Founder, CEO

Heb een idee? Vertel ons erover!

Neem contact op om je idee te bespreken en een offerte te ontvangen